Luni îmbrățișăm un om de muzeu


Luni, 29 Iunie 2015, este prima zi internațională a îmbrățișării oamenilor care lucrează în muzee (Hug A Museum Worker Day). Sărbătorirea a fost extinsă și pentru week-end-ul care prefațează această zi, pentru instituțiile muzeale care nu au program cu publicul luni.

Evenimentul dorește să evidențieze profesii ale oamenilor de muzeu, mai puțin cunoscute publicului larg. Și, după cum spun cei care au avut această inițiativă (MuseumViews și Homa Taj), un gest precum o strângere de mână sau o îmbrățișare este o recunoaștere a muncii depuse de oamenii din muzeele lumii, de cele mai multe ori prost remunerați, dar pasionați de ceea ce fac.

O expoziție, un program educativ sau o acțiune culturală ascunde în spate personaje care conlucrează: muzeografi sau curatori, cercetători, conservatori, restauratori, supraveghetori, arhitecți, bibliotecari, pedagogi muzeali, ghizi, persoane care se ocupă cu securitatea și curățenia în spațiul muzeal, persoane care de ocupă de machetarea materialelor de promovare, P.R., social – media etc.

De cele mai multe ori schema de personal nu este însă atât de stufoasă, astfel încât activitățile de mai sus sunt preluate de mâna de oameni din muzeul sau secția respectivă.

Așadar, îmbrățișez simbolic toți colegii din muzeele planetei. Respect!

Reclame

Un gând despre “Luni îmbrățișăm un om de muzeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s